Yhteisöwiki
Advertisement
Käyttöehdot
Yksityisyys
Lisenssointi
Wikin luonti
Vastuuvapaudet
lisää...

Wikian tavoite on tukea suuria yhteisöjä, jotka haluavat tehdä työtä yhdessä ja pieniä ryhmiä, jotka haluavat jakaa intohimonsa maailman kanssa.

Wikin luontikäytäntö[]

Virallinen wikia logo.png

Löydä ja tee yhteistyötä ihmisten kanssa, jotka rakastavat sitä, mitä sinä rakastat.

Wikia toivottaa tervetulleeksi wikit lähes kaikista aiheista, suuret tai pienet, populaariset tai obskuuriset, nykyaikaset tai historialliset, kreatiiviset tai dokumetaariset ja hauskat tai vakavat. Mutta wikisi ei saa sisältääa ei vihaa, ei kunnianloukkauksia, ei pornograafista sisältöä ja ei tekijänoikeusrikkomuksia.

Sinun täytyy hyväksyä

  • kaikki käyttöehtomme ja hyväksyä mainosten näyttämisen wikissäsi
  • että wikiisi ei sallita kiellettyä sisältöä ja
  • että wikisi sisältö tulee lisensoiduksi vapaan sisällön lisenssin alaisena.

Vapaa sisältö[]

Teksti Wikian sivustoilla on saatavilla vapaan sisällön lisenssillä, tarkoittaen sitä, että tieto, minkä lisäät wikiin voidaan kopioida ja uudelleen käyttää. Tämä on erittäin tärkeää tavoitteellemme kasvattaa vapaan sisällön määrää maailmassa, mutta se ei aina ole sitä, mitä perustajat aikovat, etsiessään wikin isännöijää. Ole hyvä ja varmista, että ymmärrät Suomen Wikia:Lisenssointi-sivun.

Vaikka jotain fair use -materiaalia saakin käyttää wikeissä, Wikia tähtää vapaan tiedon säilytyspaikkaan, ja siksi wikiä, joka muodostuisi lähinnä fair use -materiaalista vapaasti lisenssoidun materiaalin sijasta ei hyväksyttäisi. Esimerkiksi wikit, jotka tähtäävät laulujen sanojen, kuvankaappauksien tai muiden tekijäinoikeudenalaisien teoksien keräämiseen eivät ole sallittuja.

Julkinen muokkaaminen[]

Wikit yhteistä muokkaamista varten ja kaikki Wikian projektit ovat avoimia julkisesti katsottavia ja muokattavia tarpeeton sivujen suojaaminen on yleinen virhe, koska tämän katsotaan olevan haitallista wikin kehittymiselle. Selkeä selitys wikin tavoitteesta on parempi tapa esitellä visiotasi, kuin tekniset rajoitukset.

Wikia ylläpitää yhteisöprojekteja, ei yksityisiä kotisivuja. Niiden perustajat eivät omista niitä. Yksimielisyyden ja yhteistyön tulisi olla ensisijainen keino hoitaa wikin asioita.

Julkinen näkyvyys[]

Kaikki Wikian wikit julkisesti näkyvillä. Meillä ei ole vaihtoehtoa, joka mahdollistaisi tiettyjen sivujen näkyvyyden tietyiltä ihmisiltä wikissä.

Ei väärinkäyttöä[]

Wikit, jotka koostuvat vain loukkaavasta materiaalia tai henkilökohtaisia hyökkäyksiä suljetaan.

Käyttäjä, joka on estetty jossakin Wikian projektissa tai on käyttänyt Wikin luontityökalua väärin saattaa olla estetty luomaan uusia wikejä.

Käyttäjät eivät voi luoda wikejä, joiden nimet tai osoitteet sisältävät loukkaavaa materiaalia. Käytämme yksinkertaista suodatinta, joka estää epäsovinnaisten termien käytön sekä osoitteissa, että nimissä. Tiedämme, että kaikkia rikkomuksia ei voi estää. Käyttäjät, jotka luovat wikejä pahat mielessä menettävät wikinsä ja heidät estetään.

Ole hyvä ja ota yhteyttä henkilökuntaan ilmoittaaksesi mistä tahansa wikin nimi rikkomuksesta, joka on päässyt meidän suodatuksemme läpi tai jos suodatin estää sinua luomasta ihan sopivaa nimeä wikin luonnissa.

Katso myös[]

Advertisement