Yhteisöwiki
Advertisement

Jollei toisin mainita, teksti kaikissa Fandomin sivustoissa on lisenssin Creative Commons Nimeä-Jaa samoin 3.0 Ei sovitettu (CC BY-SA) alaista.

Jotkut wikit käyttävät muitakin lisenssejä, kuin CC BY-SA -lisenssiä. Lisenssi, jota wiki käyttää on ilmoitettu kyseisen wikin alalaidassa ja/tai muokkaussivulla.

Fandomissa muokkaaminen

Nimeä-JaaSamoin -lisenssiä käyttävät wikit

Kasvattaaksemme jaettua vapaata tietoa ja kulttuuria, kaikki Fandomin projektien muokkaajat hyväksyvät yleisen oikeuden uudelleenjakaa ja uudelleenkäyttää heidän muokkauksiaan vapaasti mihin tahansa tarkoitukseen mukaan lukien kaupallisen käytön. Tällainen käyttö on sallittua siellä, missä lupa on myönnetty ja teksti on edelleen vapaasti uudellenkäytettävissä ja uudelleenjaettavissa sallien kaiken sovelluksen.

Muokkaamalla lisenssiä Nimeä-JaaSamoin käyttävää wikiä, hyväksyt lisenssin ja sen, että muokkaamasi tai lisäämäsi teksti julkaistaan lisenssin Creative Commons Nimeä-JaaSamoin alaisena.

CC BY-NC -lisenssiä käyttävät wikit

Jos muokkaat lisenssiä Nimeä-Epäkaupallinen 3.0 Ei sovitettu (CC BY-NC) käyttävää wikiä, hyväksyt lisenssin ja sen, että muokkaamasi tai lisäämäsi teksti julkaistaan sen alaisena. Huomioithan, että tällainen sisältö on vapaasti muunnettavissa ja levitettävissä lisenssin CC BY-NC alla, mutta materiaalia ei voi käyttää kaupallisiin tarkoituksiin.

CC BY-NC-ND -lisenssiä käyttävät wikit

Jos muokkaat lisenssiä Nimeä-Epäkaupallinen-Ei muutoksia 3.0 Ei sovitettu käyttävää wikiä, hyväksyt lisenssin ja sen, että muokkaamasi tai lisäämäsi teksti julkaistaan sen alaisena. Tekijät on mainittava ja sinun on kohtuullisella tavalla kerrottava, mikäli olet muuntanut materiaalia. Huomioithan, että tämän lisenssin alaista materiaalia ei voi käyttää kaupallisiin tarkoituksiin, eikä muunnettua materiaalia voi levittää.

Tekstin tuominen

Jos haluat tuoda sisältöä, jonka tekijänoikeuksia et omista tai hallitse, voit tuoda sitä vain, jos se on käytettävissä ehdoin, jotka ovat yhteensopivia kohdewikin käyttämän lisenssin kanssa. Lisäksi et voi tuoda kaupallista käyttöä rajoittavaa lisenssiä käyttävään wikiin sisältöä, jollet itse omista sisällön tekijänoikeuksia.

Jos tuot yhteensopivan lisenssin alaista tekstiä, joka edellyttää tekijöiden nimeämistä, sinun on mainittava tekijä(t). Jos tekijäluettelo näkyy sivun muutoshistoriassa (kuten Fandomin sisäisessä kopioinnissa) riittä tekijöiden nimeämiseksi heidän mainitseminen yhteenvedossa, joka jää näkyviin sivun historiassa.

Nimeäminen

Tekijänä sinä hyväksyt, että mainituksi tuleminen jollakin seuraavista tavoista täyttää nimeämiseen liittyvät ehdot:

a) hyperlinkki (mikäli mahdollista) tai URL-osoite artikkeliin tai artikkeleihin, jota olet muokannut,
b) hyperlinkki tai URL-osoite vaihtoehtoiseen vakaaseen online-versioon, joka on vapaasti saatavilla, joka noudattaa lisenssiä ja jossa on luettelo tekijöistä sekä annetaan kunnia aineiston kirjoittajille samalla tavalla kuin täällä, tai
c) tekijälistassa (tekijäluettelossa ei välttämättä tarvitse mainita erittäin pieniä tai merkityksettömiä muokkauksia).

Ei-tekstitiedostot

Fandom suosii vapaasti lisensoituja tai public domainin kuvia.

Fandomissa ei pitäisi olettaa ei-tekstimedian olevan käytettävissä samalla lisenssillä, kuin teksti. Ole hyvä ja katso kunkin tiedoston kuvaussivulta lisenssin tarkat tiedot.

Jos tallennat tiedostoja Fandomiin, sinun tulee mainita tiedoston tiedoissa sen lähde (paikka, josta olet tiedoston hakenut) ja tekijät sekä lisätä sopiva tekijänoikeusmalline. Yksittäiset wikiyhteisöt voivat laajentaa ja tarkentaa tiedostojen latausvaatimuksia.

Fandomin sisällön käyttö

Jokaisessa Fanomin wikissä on tiedotus siitä, mitä lisenssiä wiki noudattaa eli minkä lisenssin alaista teksti on. Lisenssin ymmärtäminen ja noudattaminen käyttäessäsi wikin tekstiä on omalla vastuullasi. Teksti ulkoisista lähteistä saattaa sisältää lisävaatimuksia tekijöiden mainitsemisen suhteen, joita ei ole täällä mainittu.

Kun uudelleenkäytät Fandomin aineistoa, joka on julkaistu Creative Commons -lisenssin alla, sinun on nimettävä tekijät jollakin "Nimeäminen" -osiossa esitetyllä tavalla.

Tekijöiden mainitsemisesimerkki, kun käytät Fandomin aineistoa omalla kotisivullasi:

Tämä artikkeli käyttää aineistoa "Endor"-artikkelista Star Wars -wikistä, joka on osa Fandomin wikiperhettä ja joka on lisenssin Creative Commons Nimeä-JaaSamoin 3.0 alaista materiaalia.

Ulkoista sisältöä, kuten sähköposteja, IRC-chatteja, wikianulkoisia foorumeja jne. ei pidä olettaa olevan käytettävissä tämän lisenssin alla, ellei näin selkeästi mainita.

Käännökset

Näitä lisenssiehtoja ei tule muuttaa. Mikäli käännös on ristiriidassa englanninkielisten ehtojen kanssa, englanninkielinen versio on pätevämpi.


Nämä ehdot pohjautuvat toisen yrityksen, (Wikimedia Foundation), ehtoihin ja ovat käytettävissä lisenssin Creative Commons Nimeä-JaaSamoin alla (katso tekijät).

Advertisement