Yhteisöwiki
Advertisement

Tiesitkö, että noin puolet Wikian vierailijoista katselevat sivuja mobiililaitteita? Tukeakseen mobiililikennettä, Wikia on luomassa iOS:lle ja Androidille sovelluksia, jotka keskittyvät ainoastaan yksittäisiin yhteisöihin.

IMG 0793.PNG

Mitä yhteisösovellukset ovat?[]

Yhteisösovellukset ovat ilmaisia sovelluksia, jotka ovat saatavilla Androidille ja iPhonelle. Ne takaavat mobiilin kautta nopean pääsyn wikiasi sisältöön, joka on kuratoitu sinua varten! Yhteisösovellukset sallivat yhteisöllesi myös optimaalisen näkymän ja formaatin mobiililaitteilla, joten wikiaasi on lupea, navigoida ja tutkia.

Voit ladata yhteisöllesi sovelluksen Google Playstä tai App Storesta.

Yhteisösovelluksesi aloitusnäyttö[]

Yhteisösovelluksen aloitusnäyttö

Kun olet ladannut ja käynnstänyt sovelluksen ensimmäistä kertaa, näet pienen esityksen sovelluksen ominaisuuksista. Sitten pääset sovelluksen aloitusnäyttöön.

Aloitusnäytön palkkiin sisältyvät hakupainike sekä Android-versiossa sovellusvalikon avaamiseen tarkoitettu painike. Tämän valikon kautta voit kutsua ystäviä, löytää muita Fandom-yhteisöjä sekä muuttaa sovelluksesi asetuksia.

Palkin alla näkyy diaesitys, johon ylläpitäjät ovat koonneet sinulle suositeltua sisältöä. Alapuolella näkyvät yhteisön tilastot. ne näyttävät yhteisön sivujen, kuvien ja videoiden yhteismäärät. Sen jälkeet näet yhteisösi sisällön luokilteltuna. Yhteisö ylläpitäjien on mahdollista kuratoida tämäkin.

Jos yhteisösi keskustelupalsta on käytössä, näet linkin palstalle ja esikatselun trendikkäimmistä keskusteluista. Lisäksi näkyy syöte wikin luetuimmista sivuista ja luokista sekä suosituimmista videoista. Tämä on hyvä tapa pysyä ajan tasalla mielenkiintoisten aiheiden uutisista ja nähdä mitä yhteisössä ion viime päivinä katsottu.

Sisällön navigointi[]

Yhteisösovellusten tarkoitus on saada fanit yhteyteen kiinnostuksiaan edustavien yhteisöjen artikkelien, kuvien sekä videoiden kanssa. Sisältö on järjestelty wikiassa, missä se oleskelee, jo valmiiksi olevien luokkien mukaan (yleensä yhteisönimi.wikia.com). Tämä sisältö on valittu yhteisön ylläpitäjien valitsemista luokista.

Jos olet yhteisösi ylläpitäjä ja olet kiinnostunut oppimaan miten kuratoida sisältösi yhteisösovellukseesi, lue Ohje:Yhteisösovellukset ylläpitäjille.

Sovelluksen aloitusnäytöllä on navigointipalkki sekä päänäkymät yhteisösi keskustelupalstalle, artikkeleihin ja videoihin. Voit käyttää tätä palkkia navigoidaksesi pikaisesti eri osissa yhteisöäsi.

Navigaatiopalkki Androidilla[]

Navigaatiopalkki katoaa, kun rullaat sivua alas nähdäksesi lisää sisältöä, ja tulee jälleen esiin kun rullaan takaisin ylös. Se sisältää linkit seuraaviin ominaisuuksiin:

 • sovelluksen aloitusnäyttö
 • keskustelupalsta - yhteisöissä, joissa se on sallittu
 • artikkelit, jotka ovat jaettu "trendikkäisiin" ja "suositeltuihin", ja mukana on vaihtoehto satunnaisen artikkelin avaamiseen
 • videot, jotka ovat jaettu "trendikkäisiin", viimeisimpiin ja suosittuihin
 • Fandom-tarinat ja trendikäs sisältö (saatavilla vain joissain yhteisöissä)

Navigaatiopalkki iOS:llä[]

Navigaatiopalkki sisältää linkit seuraaviin ominaisuukiin:

 • sovelluksen aloitusnäyttö
 • keskustelupalsta - yhteisöissä, joissa se on sallittu
 • Fandom-tarinat ja trendikäs sisältö (saatavilla vain joissain yhteisöissä)
 • toiminto, jolla voit löytää artikkeleita satunnaisesti
 • sovelusprofiilisi, joka on erillinen pöytäkoneversion wiki-profiili
 • luettelo sisällöstä, jossa olet aiemmin vieraillut
 • muut Fandom-yhteisöt, jotka voit löytää yhtesiösovellusten kautta
 • videot, jotka ovat jaettu "trendikkäisiin", viimeisimpiin ja suosittuihin
 • sovelluksesi asetukset

Sisällön löytäminen[]

On kaksi keinoa löytää sisältöä yhteisösovelluksesta.

 1. Luokan kautta – Ensimmäinen vaihtoehto on valita 'Top Picks' tai 'Trending' -osiot etusivulta ja valita luokka, joka sisältää etsimäsi artikkelin. Esimerkiksi Aseet-luokka on paikka, josta löytää 'Tarkkuuskivääri'-artikkeli.
 2. Hakun kautta – Toinen keino on kilkata valikkopainiketta navigointipalkista näytön yläosassa. Sieltä lyödät hakupalkin, jonne voit kirjoittaa minkä tahansa etsimäsi sisällön nimen.
 3. Vain iOS:llä: Käytä "Random" -ominaisuutta löytääksesi artikkeleita satunnaisesti.

Artikkelisivun navigointi[]

Kun olet löytänyt etsimäsi artikkelin, näet pääsisältöosion, sekä navigointipalkin sekä sivun ylä- että alaosassa.

 1. Sisältötila – Artikkelisivulta löydät kaikenlaista sellaista sisältöä mitä arikkeleissa voi olla. Tähän voi sisältyä tekstiä, taulukoita, kuvia, videoita ja paljon muutakin. Yhteisön muokkaajat ovat tuoneet artikkelit esille suoraan pöytäkoneversioistaan.
 2. Pohjan navigointipalkki – Nämä painikkeet löytyvt joko näytön ylä- tai alaosasta: haku, jakaminen ja lisävaihtoehdot. Hakupainike antaa sinun etsiä muita sivuja. Hakupainikkeella voit jakaa artikkelin kuvana tai tekstinä puhelimesi jakamissovellusten kautta.
 • Android: Valikkopainike avaa vetovalikon lisävalintojen kera. "Related pages" näyttää sinulle luettelon artikkeleista, jotka käsittelevät samaa aihetta kuin se mitä katsot. Ne kuuluvat todennäköisesti samaan luokkaan. "Sections" näyttää sivun sisällysluettelon, josta voit siirtyä suoraan tiettyyn osioon. Kohdasta "Display options" voit muuttaa tekstin kokoa, taustaväriä ja kirkkautta sekä tehdä monia muita sivun asetuksia. Näin voit räätälöidä kokemustasi henkilökohtaisiin asetuksiin.
 • iOS: Sinulla on vaihtoehto muuttaa näkymäasetuksiasi oikealta alakulmasta. Voit muuttaa tekstin kokoa, taustaväriä ja kirkkautta sekä tehdä monia muita sivun asetuksia. Näin voit räätälöidä kokemustasi henkilökohtaisiin asetuksiin. Sen vieressä on painike, joka avaa luettelon artikkeleista, jotka liittyvät katsomaasi artikkeliin.

Lisäohjeet ja palaute[]

Advertisement