Yhteisöwiki
Advertisement

Fandomin henkilökunta · Vapaaehtoiset ja Auttajat · Ylläpitäjät

Wikiaa avustavat monenlaiset vapaaehtoiset sen eri yhteisöistä. Vapaaehtoiset eivät yleisesti ole paikallisia ylläpitäjiä korkea-arvoisempia, joskin heillä saattaa olla Wikian henkilökunnan tapaan joitakin globaaleja (kaikkialla Wikiassa) oikeuksia yhteisöjen tehokkaammaksi avustamiseksi. Tällä sivulla löydät joidenkin Wikian vapaaehtoisryhmien kuvaukset.

Auttajat[]

Auttajat työskentelevät pääosin vieraskielisten wikioiden parissa, ja suurin osa heistä kuuluu Wikian kansainväliseen tiimiin. Auttajilla on kaikkialla ylläpitäjän oikeudet, joskaan ne eivät ole paikallisesti ylläpitäjiä korkeammassa asemassa. Auttajat kunnioittavat wikien omia sääntöjä ja käytäntöjä sekä ottavat niiden yhteisöjen mielipiteet huomioon.

Auttajaryhmän jäsenet löytyvät täältä eli käymällä sivulla Toiminnot:ListHelpers, ja heillä on yleensä -tunniste allekirjoituksissaan. Wikian Auttajista CAJH on suomalainen.

VSTF[]

Volunteer Spam Task Force (VSTF) eli spämmin vapaaehtoisiskuryhmä on ryhmä Wikian käyttäjiä, jotka auttavat pitämään wikejä puhtaina spämmistä ja vandalismista. VSTF -jäsenillä on lisäoikeuksia, joiden avulla he voivat tunnistaa, poistaa ja estää roskamuokkauksia sekä vandaaleja. Voit aina raportoida vandalismista VSTF -wikissä.

Yhteisöneuvosto[]

Community Council eli Yhteisöneuvosto on joukko henkilökunnan valitsemia wikialaisia, jotka antavat palautetta uusista, vielä kehityksen alla olevista ominaisuuksista. Heillä ei ole muita lisäoikeuksia kuin pääsy Community Council -yhteisöön, joskin heillä on "Councilor" -tunniste profiilissaan jäsenyytensä aikana.

Lisäohjeet ja palaute[]

Advertisement