Alla on lueteltuna usein kysyttyjä kysymyksiä keskustelupalstasta, sekä vastauksia niihin.

Korvaantuuko foorumi (löytyy sivulta Toiminnot:Foorumi) välittömästi, jos keskustelupalstat sallitaan?

Ei. Molemmat järjestelmät pysyvät itsenäisesti toiminnassa, kunnes Wikia siirtää vanhemmat foorumiviestit keskustelupalstoihin. Yhteisösi saa ilmoituksen siitä lähempänä sen ajankohtaa. Pidä myös silmällä henkilökunnan blogia ja teknisiä päivityksiä saadaksesi tietoa tarkemmista yksityiskohdista!

Kuitenkin, foorumin "Aiheeseen liittyvät keskustelut" -alatunnistemoduuli, joka näkyy joskus artikkelisivujen alaosassa, tullaan korvaamaan keskustelupalstan moduulilla heti, kun keskustelupalsta on otettu käyttöön. Tämä moduuli sisältää nykyiset "trendikkäät" keskustelut. Sen tarkoitus on kertoa lukijoille keskustelupalstan olemassaolosta ja esitellä kiinnostavaa sisältöä. Ajan kuluessa, tämä moduuli kehittyy sekä toiminnallisuuden että muotoilun kohdalla.

Mikä foorumin sisällöstä sitten aikanaan siirtyy keskustelupalstalle, kun aika koittaa?

Kun uusi keskusteluspalsta-ominaisuus on valmis, meidän on mahdollista siirtää sinne foorumista kaikki sisältö (viestit, ketjut ja palstat). Yhteisöissä, joissa on tällä hetkellä aktiiviset foorumit, myös seuraamiset ja kunniapisteet tullaan siirtämään.

Korvaako tämä wiki-tyyliset foorumit (esimerkiksi ne, jotka löytyvät sivulta Foorumi:Index)?

Ei. Wiki-tyyliset foorumit eivät ole osa siirtoa ja poistamissuunnitelmaa. Keskustelupalstan ottaminen käyttöön yhteisössä ei vaikuta niihin.

Kun foorumin sisältö siirretään keskustelupalstalle, vähennetäänkö ne muokkauslaskuristani?

Keskusteluviestit ja vastaukset lasketaan erillisinä, ja niiden määrä näytetään näytetään käyttäjäprofiilisivulla erikseen. Kun foorumin viestit ja vastaukset siirretään keskustelupalstalle, ne lasketaan samaan laskuriin keskustelupalstaviestien ja vastausten kera.

"Wikin muokkauslaskurissa" ei tapahdu välitöntä muutosta, koska foorumi on yhä olemassa tietokannassa siirron jälkeenkin (vaikka se ei todennäköisesti tule olemaan enää saatavilla).

Täytyykö yhteisöni olla osa sovelluksia keskustelupalstan käyttämiseksi?

Ei, keskustelupalstaa voi käyttää missä tahansa yhteisössä. Keskustelut toimivat sekä pöytäkoneilla että mobiiliverkkoselaimilla, ja käyttäjät ohjataan keskustelupalstalle paikallisten navigaatiolinkkien sekä artikkelisivuilla näkyvän alatunnisten kautta.

Miten voin saada keskustelupalstan käyttöön yhteisössäni?

Lähetä pyyntö lomakkeen Toiminnot:Contact kautta!

Tuetaanko wikitekstiä ollenkaan?

Ei. Keskustelupalstaa ei ole rakennettu MediaWikiin perustuen. Haluaisimme tietää enemmän siitä miten käytät wiki-merkintää, mallineita, jne. foorumeilla, jotta voit auttaa meitä ymmärtämään mitä tarpeita ne vastaavat. Kerro meille muutama yksityiskohta ja esimerkki!

Tuleeko tulevaisuudessa mitään "kiinnittämis" -toimintoa merkitä viestejä viestiluettelon yläosassa (tai luokkanäkymässä)?

Meillä ei juuri tällä hetkellä ole suunnitelmissa lisätä "kiinnittämis" -toimintoa. Tulemme tutkimaan ylläpitäjien julkaisemien viestien sisältöä ja heidän haluaan "kiinnittää" joitakin keskusteluja, joten lähetä meille esimerkkejä sellaisista viesteistä. On tärkeää tunnustaa, että perinteisillä foorumeilla monet lukijat ohittavat kiinnitetyt viestiketjut. Viestit ovat usein kiinnitetty ylös ja harvoin jätetty kiinnittämättä, minkä seurauksena kokonainen pino viestejä tulee selattua alas ennen kuin edes näet uudempaa sisältöä.

Huomatkaa toistaiseksi, että yleisohjetoiminto pitää käyttäjät tietoisina säännöistä, ja on näkyvästi linkitetty kaikille käyttäjille, jotka julkaisevat viestin ja vastaavat viestiin ensimmäistä kertaa. Ylläpitäjät ja moderaattorit voivat linkittää yleisohjeet viesteihin/vastauksiin milloin haluavat omilla verkko- tai sovellusporfiilisivuillaan. Ylläpitäjät voivat myös tehdä keskustelupalstoille luokan uutisiin/ilmoituksiin (tai vastaaviin).

Voinko upottaa keskustelupalsta syötteen wiki-sivulle?

Tämä vaihtoehto on tulossa hyvin pian!

Miten voin muuttaa keskustelupalstan verkkoversion ulkomuotoa?

Värit ja teema ovat liitetty teemansuunnittelijan asetuksiin. Lisäksi keskustelupalstan muotoilu ja rakenne ovat vielä työn alla. Ilmoita meille tarkoista yksityiskohdista, joita haluaisit muuttaa.

Miksi verkkoversiossa on niin paljon käyttämätöntä tilaa?

Keskustelupalstat suunniteltiin optimoiduiksi erityisesti mobiilikäyttöön, joten muotoilun suhteen, aloitimme siitä. On helpompaa aloittaa pienestä ja sitten kasvattaa isoksi, sen sijaan, että aloittaa isosta ja on pakotettu viemää sieltä jotain pois. Verkkorakennetta tullaan yhä kehittämään.

Voivatko anonyymit käyttäjät kirjoittaa viestejä tai antaa kehuja keskustelupalstalla?

Ei, vain sisäänkirjautuneet käyttäjät voivat osallistua keskusteluihin, mutta niiden lukeminen on mahdollista kaikille. Keskustelupalsta on yhteisöä rakentava työkalu. Olemme nähneet yhteisösovelluksissa monia uusia käyttäjätilejä, jotka oli luotu keskustelupalstan käyttöä varten, joten on selvää, etä motivaatio on riittävän vahva. "Require all contributors to log in" -osion asetus sivulla Toiminnot:WikiFeatures ei vaikuta keskustelupalstoihin.

Voiko keskustelupalstojen sisältöä hakea?

Ei tällä hetkellä. Keskusteluihin tullaan tulevaisuudessa integroimaan yleinen hakuominaisuus.

Milloin viestit näkyvät "trendikkäissä keskusteluissa"?

Trendikkäät viestit ovat yksinkertaisesti viimeisimpiä viestejä, jotka ovat saaneet kehuja ja/tai vastauksia.

Voinko laittaa viestin useisiin luokkiin? Voinko luoda alaluokkia? Voinko käyttää samoja otsikoita kuin nykyisellä foorumilla?

Olemme lisäämässä vaihtoehtoa "Tunnisteet", joka toimii samalla tavalla kuin Aiheet nykyisessä foorumissa, käyttäen wiki-artikkelien nimiä. Useamman tunnisteen käyttö viestissä tulee olemaan mahdollista. Tämä tulee rakentamaan erityisiä yhteyksiä viestien ja wiki-artikkelien välille. Tulevat tulevat yhä olemaan organisoinnin huipulla, vain yksi luokka viestiä kohden.

Voiko yhteisöni pyytää poistamaan keskustelupalstan käytöstä, jos kokeilemme niitä emmekä pidä siitä?

Vastaus voi vaihdella tilanteesta riippuen. Jos keskustelupalsta aiheuttaa ongelmia tai ei vastaa yhteisösi tarpeita tai odotuksia, haluamme kuulla lisää. Keskustelupalstan kehitys jatkuu yhä ja meiltä saattaa tulla pian päivitys, joka käsittelee huolenaiheita. Huomatkaa, että keskustelupalsta on tarkoitettu vakio-ominaisuudeksi Wikialle, ja että kaikissa yhteisöissä nykyisen foorumi-toiminnon sisältö siirtyy lopulta keskustelupalstalle.

Tullaanko näitä käyttämään artikkeli-/blogikommenttien tai viestiseinien korvaamiseen?

Odottamme poistavamme käytöstä ennen pitkää kaikki "ketju"-ominaisuudet tämän uudemman keskustelualustan tieltä. Nykyinen painopiste on "Foorumin" ja "yhteisökeskustelun" käytössä, eikä meillä ole ole tarkkaa yksityiskohtia tai aikataulua kommenttien ja viestiseinän suhteen. Kuitenkin, voitte odottaa näkevänne keskustelupalstaan perustuvan kommenttitoiminnon lisättynä Fandomin tarinoihin ja artikkeleihin lähitulevaisuudessa!

Miten keskustelupalstan aktiivisuutta tullaan valvomaan? Tuleeko keskustelupalstalle erillinen viimeisimmän toiminnan moduuli?

Normaaleilla käyttäjillä on kyky "raportoida" ongelmallisesta sisällöstä (spämmeistä, vandalismista, yhteisön yleisohjeiden rikoomisesta) moderaattoreille ja ylläpitäjille, joten rohkaisemme sinua ajattelemaan onko moderaattoreille ja ylläpitäjille tarpeellista tutkia jokainen viesti ja vastata. Vaikka tämä on tärkeää faktoihin perustuvissa artikkeleissa, se ei välttämättä ole tarpeen keskustelupalstalla. On mahdollista nähdä kokonainen kronologinen lista yksittäisen käyttäjän keskusteluviesteistä ja vastauksista.

Nyt kun se on sanottu, tiedämme, että joukossanne on kiinnostusta täyteen kronologiseen toimintasyötteeseen ja otamme vastaan jatkuvaa palautettasi samalla kun keskustelupalstat kehittyvät.

Miten käyttäjien on mahdollista päästä käsiksi keskustelupalstaan wikissä (koska sitä ei ole rakannettu MediaWikiin)?

Ylläpitäjät voivat asettaa linkkejä paikalliseen navigointiin ja muualle, mikä on rohkaistavaa. Lisäksi, ajan myötä tulee todennäköisesti myös normaali navigointilinkki, niin kuin foorumilla ja chatillä nykyään. Mobiilisivuston navigointi saa automaattisesti lisätyn linkin.

Artikkelisivujen alatunnistemoduuli esittelee myös trendikkäitä keskusteluja. Tällä hetkellä, tämä tulee olemaan se miten useimmat lukijat ja muokkaajat löytävät keskustelupalstalle. Voit odottaa näkeväsi toimintasyötteen lisättynä yhteisösivulle hyvin pian, ja rakennamme upotettavaa ikkunaa muokkaajien ja ylläpitäjien käyttöön etusivuille ja muille wiki-sivuille.

Onko mahdollista "seurata" keskustelua?

Ei tällä hetkellä, mutta suunnittelemme lisäävämme sen toiminnon tulevaisuudessa.

Voinko asettaa profiilisivuni yhteisösovelluksissa käyttämään pöytäkonesivustoa? Voinko katsoa käyttäjän profiilitekstiä pöytäkonesivustolla?

Tällä hetkellä, profiilin sisältö sovelluksissa ja wiki-profiilisivuilla pysyvät erillisinä. Tulemme tulevaisuudessa tutkimaan tapoja päästä yhdestä profiilista toiseen.

Onko käyttäjien mielipiteellä ollenkaan väliä?

Kyllä! Suuri osa siitä miten tämä ominaisuus kehittyy on yhteisöjen siihen kohdistuvien halujen kuuntelemista. Vaikka ei ole mahdollista täyttää kaikkia tiettyjen pyyntöjen vaatimuksia, teemat ja palautteen trendit auttavat meitä opastamaan keskustelupalstan suuntaamisessa. On yhtä tärkeää ymmärtää, että tarpeiden täyttämiseen ja ongelmien ratkaisemiseen voi olla useita eri keinoja.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.