FANDOM


Tietolaatikon muuntamistyökalu tekee "klassisten" tietolaatikoiden muokkaamisesta uusiksi kannettaviksi tietolaatikoiksi helpompaa!


Miten muuntaa tietolaatikkoMuokkaa

Katso mitä pitää muokataMuokkaa

PortableInsights

Oivallukset-luettelo

Mene yhteisössäsi sivulle Toiminnot:Insights/nonportableinfoboxes. Siellä näkyy luettelo tietolaatikoista, joita tarvitsee muokata. Etsi sivu, joka käyttää mallinetta, jonka haluat muuntaa ja avaa se uutee välilehteen , jotta voit tarkistaa työsi kun se tehty, ja klikkaa painiketta "Muunna!".

Migrate

Mallineen muuntamislaatikko

Jotkut käyttäjät näkevät mallinesivun oikeassa laidassa laatikon, jossa lukee "Migrate this infobox" ja josta pääsee kätevästi muuntamistyökaluun.

Tarkista uusi tietolaatikkomallineluonnosMuokkaa

On hyvä idea katsoa alkuperäisiä merkkejä ja tutustua ohjesivuun, joihin molempiin löytyy linkkejä mallineen muokkaussivulta. Kaikkia elementtejä ei välttämättä siirretä luonnokseen, varsinkaan monimutkaisemmista tietolaatikoista, joten muista tarkistaa asia sekä lisätä sisältöä tai muokata mallinetta muuten tarpeen mukaan.

Kun olet tyytyväinen, klikkaa painiketta "Tallenna sivu". Saat vielä yhden mahdollisuuden tarkistaa merkit jälkikäteen, ja jos olet tyytyväinen, klikkaa "Approve This Draft" moduulia sivun oikeassa laidassa.

Tarkista työsiMuokkaa

Siirry välilehteen, jossa on auki aiemmin avaamasi sivu, joka käytti mallinetta ja vertaa sen nykyistä ulkonäköä entiseen. Voit ladata sivun uudelleen tietolaatikon tutkimiseksi lisäämällä URL-osoitteen perään ?action=purge.

Muuntamisesimerkkejä ja mentorointiaMuokkaa

Fandomin Portability Hubista voit löytää havaintoja siitä miten muut yhteisöt muunsivat omat tietolaatikkonsa. Jos jäät jumiin omia tietolaatikkomallineita muokatessassi, ja tarvitset opastusta, voit myös pyytää apua yhteisöllesi!

TaustaaMuokkaa

Tietolaatikoita löytyy kaikkialta Fandomista. Jokaisessa yhteisössä noin 60% jokaisesta yhteisöstä on sivuja vähintään yhden tietolaatikon kera. Ja hyvästä syystä! Tietolaatikot ovat suojittuja paitsi täällä myös Wikipediassa, koska ne ovat yksinkertainen ja tehokas tapa tiivistää yhteisön sisältö.

Tiedosto:Wikia mobile traffic growth.jpg

Tämä kaavio auttaa havainnollistamaan kuinka paljon tulevaisuus on suuntautunut mobiiliin - ei plekästään Fandomissa, vaan koko verkossa. Katso esimerkkinä viimeisimpiä trendejä ja tulevaisuuden kasuvennusteita mobiililiikenteeseen liittyen (se on huikea).

Tietolaatikot eivät ole erikoisia pelkästään vain siksi, että ne ovat kiintitä Fandomin yhteisöissä vaan koska niiden wikiteksti ja tyylitys eivät yksinkertaisesti käänny hyvin muille laitteille kuin pöytäkoneille tai kannettaville. Olemme jo pitkän aikaa käyttäneet ei-alkuperäisiä ratkaisuja; eräs insinööri sanoo kiertotavan olleen "onko sillä kaksi saraketta? Sitten se on tietolaatikko," mutta nyt on tullut aika toteuttaa aito ja kestävä ratkaisu tietolaatikoille.

Fandomin liikenne muuttuu ja tietolaatikoiden on muututtava niiden mukana.

Lisäohjeet ja palauteMuokkaa

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.