Yhteisöwiki
Advertisement

Kun olet rakentanut wikisi, haluat varmasti alkaa houkutella muokkaajia. Wikit ovat kuitenkin yhteisöprojekteja, joten haluat taatusti varmistaa, että saat muut osallistumaan aina kun mahdollista! Mainostuksen taidon oppiminen on yksi tärkeimmistä asioista mitä tehdä perustajana, mikäli haluat luoda wikisi ympärille onnistuneen yhteisön.

Miksi mainostaa?[]

Miksipä ei? Wikit ovat parhaimillaan yhteistyöhön ja yhteisöön perustuvina projekteina. Ellet mainosta wikiäsi jollain tavalla, ei vierailijoita tule olemaan paljoa—niin lukijoita kuin muokkaajiakaan. Yksi tai kaksi henkilöä voivat rakentaa wikin keskenään, mutta useimmat wikin tavoitteet saavutetaan parhaiten useammalla henkilöllä. Tämä pätee eritoten, kun kyse on yhteisön rakentamisesta.

Varmistaaksesi ihmisten löytävän wikisi sinun kannattaa tunnistaa paikat, joista mahdollisia muokkaajia voisi houkutella ja puhua aiheesta siellä. Perustajat ja aikaisimmat muokkaajat todennäköisesti kantavat paljon tästä painosta itse, mutta vain aluksi. Kun enemmän käyttäjiä alkaa liittyä wikiin, yhä useammat voivat levittää sanaa ja auttaa wikiä kasvamaan.

Kuinka mainostaa[]

Ennen kuin alat mainostaa wikiäsi sinun kannattaa varmistaa, että on jotain mainostettavaa. Pelkkä wikin luominen ei riitä. Sinun täytyy alkaa luoda wikin sisältöä. On tärkeää saada wikisi perusrakenne, ohjesivut ja foorumit järjestykseen, kuten myös niin suuri osa muusta sisällöstä kun vain mahdollista. Mitä enemmän ja parempaa sisältöä sinulla on, sitä houkuttelevampi wikisi on hakukoneille.

Kun kaikki tämä on tehty, on monia tapoja mainostaa wikiäsi. Muista vain, ettei ole olemassa yhtä tiettyä "parasta tapaa" wikisi mainostamiseen, joten sinun tulisi valita se mikä sopii aiheellesi ja yhteisölle, jonka tahdot rakentaa. Siispä, tässä on muutamia tapoja, joilla saatat pystyä mainostamaan wikiäsi:

  • Puhu wikistä nettisivuilla joissa on samanlaisia aiheita, ja selitä miksi wiki voi olla aiheen fanien yhteinen aikaansaannos.
  • Ole ystävällinen vierailijoille ja rohkaise heitä liittymään osaksi wikiä.
    • Kannusta parhaita muokkaajia muokkaamaan vielä lisää!
  • Kun sinulla on 100 sivua, voit asettua Wikian valokeilaan mainostamaan wikiäsi samankaltaisissa wikeissä.

Wikia Twitterissä.

  • Luo wikillesi mahtava teema, jotta mahdolliset lukijat ja muokkaajat voivat nähdä hyvännäköisen wikin saapuessaan.
  • Luo wikillesi Facebook-fanisivu, jotta lukijat, muokkaajat ja muut voivat "Tykätä" sivustasi.
  • Luo wikillesi Twitter-sivu ja levitä sanaa seuraajillesi 160 tai vähemmässä merkissä.
  • Tee wikillesi Youtube-tunnus, jotta voit ladata mielenkiintoisia mutta aiheeseen liittyviä videoita ja luoda miellytävän kanavan saamaan käyttäjiä tilaamaan.

Seuraavat askeleet[]

Lisäohjeet ja palaute[]

Advertisement