FANDOM


Kun ihmiset siirtyvät wikistä toiseen, siirtyen lukijoista muokkaajiksi ja muokkaajista perustajiksi, on tärkeää, että he voivat käyttää yhdestä wikistä oppimiaan asioita siihen. Avain tähän oppimiskokemukseen ovat johdonmukainen käyttöliittymä ja ominaispiirteet. Se ei tarkoita, ettei mukautuksia ja yksiköllisyyttä sallita, sillä nehän ovat wikille tärkeitä, mutta vierailijoiden on kyettävä luottamaan siihen, että käyttöliittymä ja ominaispiirteet ovat odotettavissa paikoissa FANDOMia selattaessa.

Mukauttaaksesi vierailijoiden katsomaa näkymää, suosittelemme sinua käyttämään teemansuunnittelijaa. Tämä auttaa sinua automaattisesti valitsemaan tekstiä ja varjostamaan tekstiä perustuen valitsemaasi järjestelmään. Voit myös ladata taustakuvia ja logon.

Jos haluat jatkaa pidemmälle, jokaisessa yhteisössä on myös CSS-sivu. Tätä voidaan käyttää lisäämään muotoilua taulukoihin ja tietolaatikoihin, tai ohjailemaan värejä entistä tarkemmin. Sitä voi myös käyttää koristelujen lisäämiseen, kuten rajaviivoihin ja fonttimuutoksiin melkein jokaisesta osasta sivua. Sitä ei kuitenkaan pitäisi käyttää muuttamaan sisällön ympärillä olevan kehyksen ulkoasua, poistamaan, siirtämään tai alustamaan uudelleen mainoksia tai FANDOMin palkkia, tai muuttamaan wikin ominaisuuksia ja toiminnallisuutta.

On myös mahdollista muuttaa monien piirteiden sanamuotoa järjestelmäviestien kautta. Suosittelemme kuitenkin tekemään sen huolellisesti – muista, että jos uudelleennimeät muokkauspainikkeen nimelle "Blaa", kukaan ei tiedä mitä se tekee!

Rohkaisemme kokeneita käyttäjiä muokkaamaan FANDOMia itse sen sijaan, että lisäävät oletuksella käyttäjilleen korkean tason vaihtelevuutta. Voit tehdä tämän muokkaamalla henkilökohtaisia CSS- ja JavaScript-sivujasi – tällä paikassa mikä tahansa käy!

On mahdotonta luoda tyhjentävää luetteloa "säännöistä" ja "kielloista" CSS:lle, koska vaihtoehtoja on niin monta! Mutta alapuolellasi on joitakin esimerkkejä auttamaan avainelementtien näyttämisessä.

Esimerkkejä:

Mainosten, valokeilojen, FANDOMin palkkien, FANDOMin ominaisuuksien poistaminen sekä sijainnin tai toiminnan muuttaminen Nämä ovat sivuston peruskehykset, ja niiden on pysyttävä paikoillaan. Vierailijan olisi aina nähtävä "Viimeisin toiminta" -painike samassa paikassa, ja sen pitäisi toimia odotetusti. Jotkut toiminnot ovat vaihtoehtoisia, mutta suosittelemme asettamaan ne pois päältä asetusten kautta sen sijaan, että se tehtäisiin CSS:n kautta. Tämä auttaa meitä jäljittämään toimintoja sekä saamaan tarkkoja tietoja siitä, miten niitä käytetään eri osissa FANDOMia.
Tyylin ja ulkoasun muutokset FANDOM-brändättyihin osiin sivua Merkittävin näistä on globaali navigaatiopalkki (yläreunassa) ja jokaisen sivun pohjassa näkyvä alatunniste. Tämä toimii sivun peruskehyksenä, sisältäen hyödyllisiä linkkejä vierailijoille, ja sen ulkoasun on säilyttävänä koko verkostossa. Et voi vaihtaa värejä tai muutenkaan muotoilla FANDOMin logoa.
Sivun sisältö siirtyy alas ylimääräisen julisteen ja logotilan vuoksi Älä lisää mitään, mikä muuttaa artikkelin otsikon sijaintia sivulla tai mitään sen yläpuolella. Jos haluat lisätä julisteen, voit tehdä sen artikkelialueella, mutta muista, että se saa sisältösi näkymään alemmassa osassa sivua.
Muutokset paikalliseen navigaatioon, sivuotsikkoon ja artikkelin otsikkoon Paikallinen navigaatio (pois lukien 312 sallitun valikkolinkin lisääminen), sivuotsikko ja artikkelinotsikko FANDOMin sivuston ulkoasun avainelementit. Navigaatiovalikko on lisättävissä vain navigaation järjestelmäviestiä muokkaamalla. Muut mukautukset on mahdollista toteuttaa teemansuunnittelijaa käyttäen, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta:
  • Sisällön navigointia varten lisävät kuvakkeet voivat olla enintään 25x25 pikseliä, asetettuina kieltenvälisten linkkien vetovalikon vasemmalle puolelle (tai suoraan muokkausvetovalikon yläpuolelle, jos kieltenvälisten linkkien valikkoa ei ole)
  • Uusien kohteiden lisääminen 'Muokkaa'-vetovalikkoon, oletuskohteiden alapuolelle
Muutokset sivun leveyteen ja oikeaan sivupalkkiin Fluidi leveys, mukaan lukien minimi- ja maksimileveydet, sekä oikea sivupalkki ovat FANDOMin ulkonäön avainelementit.
Painikkeiden, laatikoiden, taustojen ja fonttien koristelu Wikisi koristelu ja muotoilu ovat hyvä tapa personoida ja muokata sitä. Helpoin tapa tehdä se on käyttää teemansuunnittelijaa, mutta sen mahdollista tehdä myös CSS:n tehdä. Älä muuta FANDOMin logon väriä tai muotoilua.
Painikkeiden sanamuotoilu ja muiden elementtien muuttaminen On mahdollista muuttaa monia sivuston ulkomuodon ominaisuuksia järjestelmäviestejä käyttäen, kuten monien toimintojen sanamuotoilu. Emme suosittele sitä, koska on parempi, että käyttöliittymä on johdonmukainen ja vähemmän sekava, mutta nykäisemäsi sanamuodot voivat sopia tietylle yhteisölle paremmin.
Lisäpainikkeiden ja linkkien lisääminen käyttöliittymään (JavaScript) FANDOMin ylläpitäjillä on myös kyky muokata wikejään JavaScriptin kautta. Tätä saatetaan esimerkiksi käyttää lisäämällä ylimääräisiä linkkejä käyttöliittymään. Emme suosittele sitä, paitsi henkilökohtaisessa JavaScript-koodissa, sillä muutokset FANDOMiin voivat vaikuttaa koodiisi. Yritämme aina välttää sitä, mutta jos käytät JavaScriptia tällä tavalla, sinun pitäisi ymmärtää sen riskit.
Henkilökohtainen CSS/JS muuttamaan mainoksia/toimintoja/ulkoasua Mikä tahansa muutos on sallittava henkilökohtaiseen CSS- ja JavaScript-koodiisi. Ne käytettävissäsi kokemuksesi personointiin yhtä paljon kuin tietämyksesi koodista sallii! Voit etsiä apua monilta kokeneilta käyttäjiltämme Yhteisöfoorumeilla

Katso myösMuokkaa

Lisäohjeet ja palaute Muokkaa

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.