Yhteisöwiki
Advertisement

Käytäntö[]

Tällä hetkellä Wikian henkilökunta sallii sähköpostinsa varmistaneiden käyttäjien muuttaa käyttäjätunnuksensa kerran ja vain kerran.

Ennen kuin pyydät käyttäjätilisi uudelleennimeämistä, varmistathan, että todella olet tyytyväinen uuteen tunnukseesi – myös viikkojen ja kuukausien päästä – sillä et voi pyytää henkilökuntaa muuttamaan sitä useita kertoja.

Käyttäjätunnusta voi muuttaa myös luomalla uuden käyttäjätilin, mikä ei kuitenkaan ole sama asia kuin uudelleennimeäminen, sillä se ei säilytä muokkaushistoriaasi.

Uuden nimen valitseminen[]

Wikia sallii käyttäjätunnuksissa normaaleja, tavallisten kielten aakkostoista löytyviä merkkejä. Jos vielä haluat jatkaa, huomioithan, ettei uusi käyttäjänimesi voi olla:

  • toisen käyttäjän jo rekisteröimä nimi
  • hyökkävä nimi
  • estetty nimi
  • nimi, joka pyrkii esittämään jotakin toista Wikian käyttäjää
  • nimi, joka sisältää ei-aakkosellisia merkkejä (kuten ♥ tai ™)

Henkilökunta suorittaa uudelleennimeämiset oman harkintansa mukaan.

Onko haluamasi nimi varattu vai vapaa?[]

Voit tarkistaa onko haluamasi nimi jo varattu vaikkapa suorittamalla haku Yhteisöwikissä. Mene osoitteeseen http://yhteiso.wikia.com/wiki/Käyttäjä:Esmerkkinimi – korvaa vain osoitteen loppuosa ("Esimerkkinimi") haluamallasi käyttäjätunnuksella.

Kayttajatunnus vapaa.png

Jos nimi on vapaa, sivulla pitäisi näkyä punaisena teksti "Käyttäjätunnusta ”Esimerkkitunnus” ei ole rekisteröity."

Tilisi uudelleennimeäminen[]

Jätä pyyntö Wikian henkilökunnalle lomakkeen Toiminnot:Contact kautta ja varmista, että uusi nimesi ei sisällä kirjoitus- tai näppäilyvirheitä, sillä Wikian henkilökunta ei voi tietää, mikäli tarkoitit jotakin muuta. Huomioithan, ettei käyttäjätunnus voi alkaa pienellä kirjaimella.

Tunnuksen vaihtosivu.png


Syötä haluamasi nimi ja ruksaa molemmat laatikot osoittaaksesi, että olet varmistanut käyttäjätunnuksesi oikeellisuuden sekä lukenut tämän ohjesivun.

Jos pyyntösi hyväksytään, Wikian henkilökunnan jäsen ilmoittaa sinulle nimen vaihdosta sähköpostitse. Sillä aikaa, kun uudelleennimeämisprosessi on käynnissä et voi muokata Wikiassa, minkä johdosta sinut ilmoitetaan estetyksi. Huom: Mikäli sinulla on satoja tai jopa tuhansia muokkauksia tai olet muokannut useita wikejä, prosessi voi kestää useita tunteja tai jopa päivän.

Uudelleennimeäminen nimittäin siirtää kaikki tekemäsi muokkaukset sekä käyttäjäavaruutesi sivut uudelle nimelle. Salasanasi, sähköpostisi ja asetuksesi eivät muutu. Huomaathan, että olemassaolevat allekirjoituksesi eivät muutu, joten sinun on muokattava kyseisiä sivuja käsin mikäli haluat niiden muuttuvan.

Lisää[]

Vaihtoehtoinen tapa muuttaa käyttäjänimesi on luoda kokonaan uusi tili haluamallasi käyttäjätunnuksella. Voit halutessasi uudelleenohjata vanhan käyttäjäsivusi lisäämällä siihen teksti #OHJAUS [[Käyttäjä:Uusi nimi]]. Mikäli sinulla ei ole kovin paljon muokkauksia, sinun ei välttämättä tarvitse muuta tehdä.

Pidäthän mielessä, että monella wikillä on haamuhenkilöitä (tai nk. "sukkanukkeja") koskevia sääntöjä ja käytäntöjä, joten muokkaathan mielellään vain yhden tilin kautta kerrallaan – tai merkitse selkeästi, että kaikki tilisi kuuluvat samalle käyttäjälle.

Katso myös[]

Lisäohjeet ja palaute[]

Advertisement