Auttaaksesi takaamaan turvallisen ympäristön Wikian käyttäjille, olemme kehittämässä yhteisön JavaScriptin arviointiprosessia. Ominaisuus on tällä hetkellä beetatestauksessa, ja saattaa muuttua.

Tämä prosessi tarkoittaa, ettei yksikään muokkaus yhteisön JavaScriptiin näy vierailijoille, ennen kuin heidät on tarkistettu ja hyväksytty Wikian luotettavan arviointitiimin jäseneksi.

Miten tämä toimii?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arviointimoduuli niin kuin se näkyy JS-tyyppisellä järjestelmäviestisivulla, mukaan lukien 'Submit for approval' -painike, jolla muutos lähetetään hyväksyttäväksi

Kun toiminto on käytössä yhteisössäsi, Järjestelmäviesti: -nimiavaruudella varustetut sivut *.js -päätteellä ovat paikallisten ylläpitäjien muokattavissa.

Näille sivuille tehdyt muokkaukset eivät vaikuta siihen mitä vierailijat näkevät, ennen kuin olet arvioinut sivun. Wikian arviointitiimi tarkistaa sitten JS-skriptisi ja joko hyväksyy tai hylkää sen.

  • Jos se hyväksytään, muutokset tulevat heti aktiivisiksi yhteisössäsi.
  • Jos se hylätään, tästä huomautetaan JS-sivulla, ja mahdollinen selitysviesti jätetään keskustelusivulle.

Jotta voit helposti testata JS-muokkauksia, esittelemme "testausmoodin", mikä sallii käyttäjätilisi ajaa arvioimatonta JS-skriptiä. Testausmoodi aktivoidaan yhteisökohtaisella perusteella, ja se käsittää kaikki paikalliset skriptit, ja kestää kunnes se poistetaan käytöstä.

Yksittäisten skriptien statukset yhteisössäsi ovat lueteltuna moduulissa JS-sivun oikealla puolella. Tämä moduuli on myös se, missä voit ladata päivitykset hyväksyntää varten ja sallia testausmoodin. Monobookin käyttäjät löytävät moduulin 'arviointistatus' -välilehdestä.

Mitkä ovat hyväksymsen kriteerit?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

JS:n arviointityökalun esittelyn myötä, esittelemme joitain uusia sääntöjä siitä kuinka JS voidaan kirjoittaa. Huomaathan, että nämä säännöt eivät ole lopullisia.

  • Kaikki JS-skriptit on kirjoitettava selvästi, luettavaan muotoon. Yksikin sotkuinen koodinpätkä hylätään.
  • Kaikki Wikian sisäiset lisäykset täytyy varastoida Järjestelmäviesti-nimiavaruudella varustetuille sivuille päätteellä ".js"
  • Wikian ulkopuolelle varastoidut skriptit hyväksytään tapauskohtaisin perustein.
  • Yksikin selvä mukautuksen käytännön tai käyttöehtojen rikkomus hylätään (esimerkiksi mainosten piilottaminen, käyttäjän datan keräily, merkittävä muutos sivuston ulkoasuun).
  • JS-skripti, joka aiheuttaa virheitä, hylätään.

Huomautus: hyväksymisprosessi ei ole koodisi päällimmäisen laadun arviointia, eikä se tarkoita myöskään JS-skriptin toiminnan sopivuuden ja hyödyllisyyden tuomitsemista. Vaikka ilmoitamme vakavista ongelmista, emme voi uudelleenkirjoittaa skriptiä puolestasi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauanko kestää ennen kuin muutokseni on arvioitu?
Tähtäämme nopeaan prosessiin - haluamme välttää hyödyllisen JS-skriptin tielle asettumista niin usein kuin mahdollista. Skriptit arvioidaan muokkausjärjestyksessä.
Huomaathan, että Wikian JS-skriptejä koskevat työkalut ovat kehityksessä, ja suunnitelmana on tehdä lisää säätöjä ja muutoksia.
Mitä jos minun tarvitsee tehdä lisää muokkauksia ennen kuin lataan skriptini arviointia varten?
Jokainen JS-sivu voidaan tarkistaa vain yhtenä arviointijonossa. Kun teet lisää muutoksia arvioinnin pyytämisen jälkeen, vain alun perin pyydetty muutos arvioidaan. Jos haluat meidän arvioivan uudemman version, lataa sivu uudelleen arvioitavaksi - tämä ylikirjaa edellisen pyyntösi.
Miksi hylkäisit lataukset Käyttäjä-nimiavaruuksiin?
Me haluamme ajan myötä sallia uudelleen vähemmän tiukat muokkaukset Käyttäjä-nimiavaruudella varutetuille *.js-sivuille (henkilökohtaisen JavaScriptin ulkopuolella), mutta näin ei voi tapahtua enää silloin, kun niitä ei käytetä yhteisön JS-skripteissä. Jos käyttäjään riittävästi tämän kirjoittaman JS-skriptin ajamiseksi, mieti, että pitäisikö käyttäjän olla ylläpitäjä vai pitäisikö heidän JS-skriptinsä kopioida Järjestelmäviesti-nimiavaruuteen.
Mitä tapahtuu skripteille, jotka luotiin ennen työkalun esittelyä?
Ne hyväksytään ennalta (emme tahdo tarpeettomasti rikkoa mukautuksia, jotka toimivat hyvin tänäkin päivänä), mutta tämäkin voi muuttua.
Miten testausmoodi toimii?
Vierailijoiden nähdessä vain hyväksyttyjen JS-skriptien vaikutukset, testausmoodin salliminen näyttää sinulle viimeisimmät versiot.
Se sallitaan käyttäjätilikohtaisella, yhteisökohtaisella perusteella, peittää kaikki siinä yhteisössä käytetyt skriptit, ja se kestää kunnes poistat sallimisen tai kirjaudut ulos.
Tämän pitäisi helpottaa muutosten testaamista yhteisösi JS-skripteihin ilman huolta sivun väliaikaisista toimintaongelmista!
Miten hyväksyminen toimii yhteisöristeävissä muutoksissa?
Jos lisäät skriptin yhteisöstä toiseen, vain hyväksytty versio tulee käyttöön. Tämä sisällytetään, kun testausmoodi on sallittu kotiyhtesiössäsi. Sinun on sallittava testausmoodi toisessa yhteisössä saadaksesi viimeisimmät muutokset sieltä.
Vaikuttaako tämä henkilökohtaiseen JavaScriptiin?
Ei - ytimekkäimmät henkilökohtaiset JS-sivut (esim. Käyttäjä:Wikia/common.js) säilyvät vapaasti muokattavina.
Haluan testata tätä / haluan antaa palautetta tai ideioita työkalulle!
Tila tämän työkalun beetatestauksessa on hyvin rajoitettu - mutta tähtäämme beetavaiheen lyhentämiseen, jotta toiminto voidaan mahdollisimman pian julkaista koko sivuston laajuisesti.
Voit antaa palautetta Toiminnot:Contact -lomakkeen kautta!

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.