Yhteisöwiki
Yhteisöwiki

Mallineet ovat yksi yhteisön rakentamiseen tarkoitetuista osistai.

Jaetut mallineet ovat mallineita, joita voi käyttää eri puolilla Fandomia. Nämä mallineet ovat peräisin Community Centralista.

Vaihe vaiheelta[]

 • Vieraile ensin Community Centralissa sen mallineen sivulla, jota aiot käyttää. Voit etsiä tiettyä mallinetta sivun Toiminnot:AllPages kautta. Voit myös luoda aivan uuden mallineen.
 • Sitten vieraile sivulla, jonne haluat sisällyttää toisen yhteisön mallineen ja avaa sivu muokattavaksi.
 • Kirjoita kyseiselle sivulle haluamaasi kohtaan {{wikia:templatename}} tai {{w:templatename}}. Voit myös käyttää uudelleenohjattua mallinetta, esimeriksi {{w:lorem}} mallineen {{w:lorem ipsum}} sijasta.
Jos esimerkiksi haluat saada mallineen Template:Adoption näkymään toisessa yhteisössä, voit muokata sivua ja kirjoittaa sinne {{wikia:adoption}} tai {{w:adoption}}
Se näyttää kohdeyhteisössä tältä:
This Fandom wiki is currently inactive. You can adopt this wiki and revive it.


Käytön huomautukset[]

Tärkeimmät[]

 • Hyödyt: Yksi jaettujen mallineiden hyöty Community Centralissa on, että niillä on paljon katsojia ja että ne voi helposti korjata, jos vandalismia ilmenee.
 • Ei-malline-sivut: Voit myös sisällyttää sivuja ilman mallineen nimiavaruutta, mutta koodin {{wikia:Template name}} sijaan sinun on käytettävä jotain seuraavista koodesta: {{wikia::Sivun koko nimi}}, {{w::Sivun koko nimi}}, {{:w:Sivun koko nimi}} tai {{:wikia:Sivun koko nimi}}. Näissä tapauksissa käytetään kolmea (tai kahta kaksoispistettä; ensimmäinen varmistaa, että voit kirjoittaa sivun täyden nimen pelkän mallineen nimen kirjoittamisen sijasta, toinen poistaa wikienvälisen etuliitteen wikia: tai its shorthand w:, kolmas varmistaa nimiavaruuden käytön tarpeettomuuden kuten Ohje:Jaetut mallineet.
 • Muokkaaminen: Yhteenkään jaettuun mallineeseen ei kannata tehdä sellaisia muutoksia, joilla voi olla muihin yhteisöihin negatiivisia vaikutuksia. Korjaukset ja parantelut, jotka eivät estä mallineita toimimasta suunnitellulla tavalla, ovat kuitenkin tervetulleita.
 • Tyylitys: Koska näitä mallineita käytetään useiden tyylisivujen kera, vältä tarpeettomia tyylien muokkaamista tai mallineiden muotoilua, sillä tämä saattaa aiheuttaa ristiriidan sen kanssa, missä yhteisöissä niitä käytetään.
 • Käännökset: Käännökset ovat tervetulleita joko siten malline käyttää paikallista tai, että käytössä on alasivu, joka käyttää [[w:Template:Name/kielikoodia]]. Esimerkiksi venäläistä versiota mallineesta Template:Wikipedia voi käyttää joko tavalla Template:Википедия tai Template:Wikipedia/ru.

Rajoitteet[]

 • Parametrit: Parametreja ei voi käyttää jaetuissa mallineissa.
 • Päivittymisnopeus: Jos mallinetta on muokattu Community Centralissa, muiden yhteisöjen sivujen, jotka käyttävt mallinetta, pitäisi päivittyä automaattisesti. Joskus tähän voi kuitenkin mennä aikaa ja sen voi kirjata yli vain muokkaamalla kohdesivua.
 • Noinclude: <noinclude> ei ole tuotavissa muihin yhteisöihin. Jos esimerkiksi mallinetta Template:Other free toisessa yhteisössä muodossa {{wikia:Other free}}, se näyttää yhä dokumentaatio-osion.
 • Luokat: Community Centralin sivujen käyttö jaettuina mallineina ei vaikuta luokkiin, joihin kuuluvalla sivulla jaettua mallinetta käytetään. Esimerkiksi, {{w::User:FandomBot}} toimii odotetusti, mutta ei lisää luokkaa Category:Fandom script accounts.

Katso myös[]

Lisäohjeet ja palaute[]