Yhteisöwiki
Advertisement

Henkilökohtainen CSS ja JavaScript sallii sinun mukauttaa Fandomin ulkonäköä ja käyttäytymistä niin, että se vaikuttaa vain sinun käyttäjätiliisi.

Kuka tahansa sisäänkirjautunut käyttäjä voi mukauttaa sivua muutaman Käyttäjä-nimiavaruudella varustetun alasivun kautta. Tämän kautta voit valita itse oman fontin, värin, linkkien asemat sivunreunoissa. Huomaathan, että CSS:n ja JavaScriptin mukautukset eivät pääosin sovellu mobiiliulkoasuun.

CSS[]

Mukauttaaksesi sivuston ulkonäköä itsellesi CSS:ää käyttäen, luo ja muokkaa sivua Toiminnot:MyPage/global.css Yhteisöwikissä. Tämä soveltaa muutokset minne ikinä Fandomissa menetkään.

Jos haluat soveltaa henkilökohtaista CSS:ää vain yhteen yhteisöön, vieraile kyseisessä yhteisössä sivulla Toiminnot:MyPage/common.css.

Voit jopa olla yksityiskohtaisempi ja soveltaa koodisi yksikertaiselle ulkoasulle yhdessä yhteisössä: Toiminnot:MyPage/wikia.css oletusulkoasulle, ja Toiminnot:MyPage/monobook.css Monobookin käyttäjille.

JavaScript[]

Henkilökohtaiset JS-asetukset

Huomautus: turvallisuuden tarkastuspisteenä, sinun on manuaalisesti sallittava henkilökohtainen JavaScript asetuksistasi ennen kuin ajat koodin käyttäjätililläsi. Ennen sitä, varmista, että luet kaikki alla olevat huomautukset. Valinta löytyy 'Lisäasetukset'-välilehdestä.

Mukauttaaksesi sivuston ulkonäköä itsellesi JavaScriptia käyttäen, luo ja muokkaa sivua Toiminnot:MyPage/global.js Yhteisöwikissä. Tämä soveltaa muutokset minne ikinä Fandomissa menetkään.

Jos haluat soveltaa henkilökohtaista JavaScriptiä vain yhteen yhteisöön, vieraile kyseisessä yhteisössä sivulla Toiminnot:MyPage/common.js.

Voit jopa olla yksityiskohtaisempi ja soveltaa koodisi yksikertaiselle ulkoasulle yhdessä yhteisössä: Toiminnot:MyPage/wikia.js oletusulkoasulle, ja Toiminnot:MyPage/monobook.js Monobookin käyttäjille.

Huomautuksia:

  • Ennen kuin sallit henkilökohtaisen JavaScriptin käyttäjätililläsi ensimmäistä kertaa, napsauta kahdesti mitä tahansa jo olemassaolevia JS-skriptejä ja varmista, että olet niihin tyytyväinen.
  • JS:n virheet voivat rikkoa yhteisösi perustoiminnan - ole erittäin varovainen ja vältä virheitä.
  • Älä sisällytä JS-koodia, jota et ymmärrä, äläkä lisää sitä lähteistä, joihin et täysin luota.
  • Fandom ei voi ottaa vastuuta yhdestäkään ongelmasta, joka aiheutuu henkilökohtaisen JavaScriptin käytöstä. Henkilökohtaisen JS:n (ja CSS) ylläpito on omalla vastuullasi.
  • Huomaathan, että henkilökohtaisia sivuja ovat tällä hetkellä global.js, common.js, wikia.js, monobook.js ja uncyclopedia.js. Yksikään muista .js-sivuista ei ole tällä hetkellä muokattavissa turvallisuusyistä.

Edistyneet huomautukset[]

Jos käytät normaalisti visuaalista muokkainta, nämä sivut eivät aukea oletuksellisesti sillä muokkaimella. Haluat sen sijaan käyttää klassista muokkainta, linkitettynä vetovalikon 'Muokkaa'-painikkeesta.

Kuten sivulla Ohje:Mukautuksen käytäntö huomautetaan, henkilökohtainen CSS ja JS ovat alue, jossa voit tehdä millaisia säätöjä haluat (niin kauan kuin se ei vaikuta haitallisesti muihin käyttäjiin).

Vain, ne joilla on omat käyttäjätilit, voivat muokata omia CSS- ja JS-sivuja - muut yhteisön käyttäjät, mukaan lukien ylläpitäjät, eivät voi muokata toisen käyttäjän henkilökohtaista CSS:ää ja JavaScriptia.

Voit myös vaikuttaa tiettyihin yhteisöihin globaalin CSS:n tai JavaScriptin kautta:

  • CSS: wiki-kohtainen luokka on saatavilla <body>-tunnisteella, perustuen yhteisön tietokannan nimeen. Se muotoillaan näin: wiki-[database name].
  • JavaScript: Muuttujaa wgDBName (tietokannan nimi) voidaan käyttää kohteena tietyssä yhteisössä.

Katso myös[]

Lisäohjeet ja palaute[]

Advertisement