Olemme juuri julkistaneet, että Wikia.com on uudelleenbrändätty nimelle Fandom powered by Wikia. Tuotemerkin nimi Fandom tulee kattamaan kaikki sivuston alustat 4. lokakuuta alkaen. Tämä tarkoittaa, että wikit, keskustelupalstat, sekä uutiset ja tarinat (saatavilla tällä hetkellä Yhdysvalloissa) ovat uutta Fandom-brändiä. Kokoamalla ne kaikki yhteen yhden tuotemerkin alle, avaamme oven jännittäville mahdollisuuksille laajentaa koko sivustoa sekä omia wikejäsi.

Alla on vastauksia joihinkin merkittäviin uudelleenbrändäystä koskeviin kysymyksiin.

Useimmin kysytyt kysymykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mikä on Fandom powered by Wikia?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosien ajan, sinä ja yhteisösi olette kehittyneet autenttiseksi ja arvovaltaiseksi viihdealan tiedon lähteeksi. Ei tarvitse etsiä etäämmältä tietoa siitä miten luojat käyttävät yhteisöjä luomiin luomuksiinsa. Esimerkiksi, Simon Pegg hyödynsi laajaa fanien tuntemusta Muisti Alphasta osallistuessaan Star Trek Beyondin käsikirjoittamiseen. Fandom powered by Wikia antaa sinun etsiä ja jakaa wiki-yhteisöjesi, uutisten ja tarinoiden (jotka julkaistaan kansainvälisille markkinoille ja kielille), sekä muiden tuotteiden väliltä fanien asiantuntemuksellisia näkemyksiä suosikkitelevisiosarjoistasi, elokuvista, peleistä ja monista muista asioista.

Kuinka laaja uudelleenbrändäys on?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fandom-tuotemerkki alkaa levitä ympäri maailmanlaajuista olemustamme. 4. lokakuuta tulet näkemään uudistetun globaalin navigaation, muunnellun globaalin haun, ja uudet Explore Wikis -etusivut muillakin kielillä kuin englanniksi, sekä jotain uutta brändiin sopivaa terminologiaa. Nämä ovat vasta ensimmäiset askeleet kohti suurempaa visiota kattavan käyttäjäkokemuksen takaamisesta yhteisöillemme ja käyttäjille, jotka rakensivat ne sellaisiksi kuin ne ovat.

Miksi Wikia.com uudelleenbrändätään?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikia on kasvanut paljon vuosien varrella. Aloitimme vuonna 2004 nimellä Wikicities, ja tuolloin olimme yksinkertaisesti pelkkä wiki hosting-sivusto. Jos joku halusi luoda wikin, he lähettivät pyynnön, me tarkastimme sen, ja jos uskoimme projekti tulisi olemaan riittävän laaja ja onnistunut, hyväksyisimme sen. Sen jälkeen, sivusto—joka uudellenbrändättiin Wikiaksi vuonna 2006—on kehittynyt verkon parhaaksi viihteellisen tiedonjaon alustaksi.

Tämä kehittyminen on antanut meille mahdollisuuden katsoa kuinka voimma laajentaa alustaa entisestään tavalla, joka yhteisöt ytimenä sille keitä olemme, houkutellen samalla kertaa uusia faneja kuluttamaan sisältöäsi ja rakentamaan uusia tapoja muokata sivustoa. Aloitimme aiemmin tänä vuonna esittelemällä Fandomin uutisten ja tarinoiden toimituksellisella keskuksella ensimmäisenä markkinointikohteenamme Yhdysvallat. Uutiset ja tarinat tuovat viihteen pulssin fanien sormenpäille sekoittamalla alkuperäistä ja kuratoitua sisältöä, mukaan lukien fanimuokkaajien luoma sisältö. Otimme käyttöön myös keskustelupalstat helpottamaan intohimoisten keskustelujen käymistä. Nämä edistysaskeleet ovat vasta alkua, koska omistaudumme sille, että teemme alustastamme fanien äänen viihteeseen.

Miten uudelleenbrändäys vaikuttaa wikiini?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhteisötasolla wikin toiminnallisuudessa ei ole käyttäjille näkyviä muutoksia. Sisältösi, muokkaaminen, SEO ja URL-rakenteesi säilyvät ennallaan (nimi.wikia.com on jatkossakin URL-osoitteen muoto). Mutta näin edetessämme, uskomme tietenkin, että vahvempi asemamme mediabrändinä, kuten aiemmin mainittiin, tuo yhä enemmän faneja yhteisöösi luomaan ja lukemaan sisältöä. Joten wikisi toimii samalla tavalla kuin ennenkin, mutta helpotamme yhä useamman ihmisen mahdollisuutta osallistua siihen.

Uudelleenbrändäys tuo kuitenkin yritystasolla muutaman välittömän muutoksen. Sen lisäksi, että tunnemme sivuston vastedes nimellä Fandom powered by Wikia, esittelemme myös päivitetyn globaalin navigaatio, johon kuuluu Fandomin logo. Tämä navigaatio on johdonmukainen koko sivustolla, joten näet sen wiki-sivuilla, uutisissa, tarinoissa ja keskustelupalstoilla.

Kielten määrän mukaisesti, näet myös dynaamisuuden uudella kotisivulla, joka esittelee suositut ja tutkimisen arvoiset yhteisöt. Ajan myötä tämä tullaan toteuttamaan kaikille tuetuille kielille.

Miten tämä vaikuttaa wikini hakukoneoptimointiin?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hakukoneoptimoinnissa (SEO) on kyse siitä miten hyvin wikisi sijoittuu hakukonetuloksissa. SEO-analyytikkomme ovat todenneet, ettei tämä vaikuta wikisi omaan hakukoneoptimointiin. Uskomme, että tuotemerkin kasvu johtaa tulevaisuudessa näkyvämpiin hakukonetuloksiin, mutta lyhyellä aikavälillä ei ole mitään vaikutuksia.

Eikö Fandom ole yleisempi nimi kuin Wikia?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikia on tietysti ainutlaatuinen nimi, mutta vaikka olemme kuinka lojaaleja Wikian tuotemerkille, se ei ole kovin tunnettu suuren yleisön keskuudessa. Sitä on usein vaikeaa selittää, eikä se täysin edusta sitä miksi olemme kehittyneet: suurimmaksi viihdealan fanisivustoksi maailmassa ja fanien ääneksi viihteen keskuudessa. Fandom edustaa sitä ja tulemme olemaan vahvempi eteenpäin kulkeva tuotemerkki, sellainen joka on ymmärretty fanien keskuudessa ympäri maailmaa uutisten ja tarinoiden käyttöönton kautta.

Jos kaikki wikit eivät käsittele populaarikulttuuria, miten ne sopivat mukaan?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Fandom edustaa parhaiten suurinta osaa alustasta. Plus, tapa jolla näemme sen, termi fandom soveltuu mihin tahansa kiinnostuksen kohteeseen, joka edistää innostusta ja yhteisöä. Se koskee erityisesti tiettyjä elämäntapa-aiheisia wikejä, vaikka ei eivät keskitykään populaarikulttuuriin.

Miten tämä vaikuttaa Wikian Twitteriin ja muihin sosiaalisiin kanaviin?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fandom-tilimme ovat nyt menopaikka yhteisöllesi ja viihdeuutisille. @Wikia tulee nyt olemaan yrityksen Twitter-tili.

Kansainvälisesti usein kysytyt kysymykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tullaanko nimi Fandom powered by Wikia kääntämään muille kielille?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ei. Toisin kuin useimmat maailmanlaajuiset tuotemerkit, tämän nimeä ei tulla kääntämään. Se esiintyy nimellä Fandom powered by Wikia ympäri sivustoa ja kaikilla kielillä.

Miksi kansainväliset yhteisöt uudelleenbrändätään, jos niillä ei ole vielä Fandomia?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fandom ei edusta vain alustan toimituksellista puolta. Nimi sai alkunsa siellä, mutta se edustaa kaikkea. On totta, että Yhdysvallat on tällä hetkellä ainoa markkinointialue, jossa Fandomin uutiset ja tarinat tällä hetkellä ovat, mutta nimi kattaa nyt koko sivuston, ei vain osaa siitä. Kulkiessamme eteenpäin, julkaisemme uutisia ja tarinota myös tärkeimmille tuetuille markkinoille ja kielille, joten toimituksellinen kokemus tulee olemaan merkittävä myös muillakin kielillä kuin englanniksi.

Fandom on amerikkalainen sana, joten miten se toimii kansainvälisesti?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Termin fandom konsepti, vaikka sanaa ei varsinaisesti käytetä englannin kielien ulkopuolella, on yleisesti tärkeä ja ymmärrettävä. Jatkaessamme fandomien puolustamista ja tuodessamme sanaa enemmän esille tuotemerkissämme, uskomme miljoonien sivustoa käyttävien fanien oppivan hyvin nopeasti ymmärtämään sanan merkityksen. Se on luontaista sille keitä olemme yrityksenä, joten merkitys tulee olemaan hyvin selvä.

Plus, emme ole ainoa yritys, joka käyttää englanninkielistä sanaa kansainvälisesti. Apple, Facebook ja SnapChat ovat kaikki esimerkkejä tuotemerkeistä, jotka käyttävät englanninkielisiä sanoja ympäri maailmaa. SnapChat on erityisen hyvä esimerkki. Se on hyvin amerikkalaistunut termi, mutta se on ymmärrettävissä ympäi maailmaa. Ja toiseen suuntan mennessä, etsi yhtiötä nimeltä Volkswagen ('kansanauto'). Se on saksalainen sana, mutta on maailmanlaajuisesti ymmärrettävä.

Sana wiki ei ole kaikista kielistä löytyvä, edes englannin kielestä (se juontuu havaijilaisesta sanasta), joten edes nimellä Wikia ei ole selvää kansainvälistä merkitystä. Olemme varmoja, että ei-englanninkieliset käyttäjät tulevat pian ymmärtämään myös Fandomin.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.