Yhteisöwiki
Advertisement

Tervehdys, wikialaiset! Olen hyvin innoissani voidessani ilmoittaa tänään uudesta ominaisuudesta - kuratoiduista etusivuista mobiililaitteille.

Useimmissa yhteisöissä etusivu on kaikkein eniten katsottu sivu. Neljä viidestä parhaasta sivusta Wikiassa ovat etusivuja, missä on oikeastaan järkeä — hakusanoilla “Star Wars wiki” o hyvin mahdollista saada ensimmäisenä hakutuloksena etusivu.

Pöytäkoneella etusivut ovat tyypillisesti suuria kokoelmia täynnä sisältöä, gallerioita, mallineita, ja suunnitteluelementtejä, edustaen jokaista yhteisöä. Valitettavasti, muotoilu, joka tekee niistä pöytäkoneilla niin huomattavasti erilaisia, johtaa usein vähemmän-tähdikkääseen mobiilikokemukseen. Johtuen siitä, että yli puolet käyttäjistämme selaa nyt Wikiaa muualta kuin pöytäkoneelta, tämä työkalu tähtää huippulaadukkaan kokemuksen rakentamiseen heidän laitteillaan, varmistaen, että heillä on pääsy leveään ja syvään Wikiassa saatavilla olevaan sisältöön.

Wikioihin, joilla on yhteisösovellukset, tietävät rutiinin: kevyen sisällönhallintajärjestelmän käytön kautta voit valita tärkeimmät artikkelit, videot, blogit, tai galleriat, jotka ihmisten tulisi nähdä. Kokemus on ollut niin hieno, että halusimme nähdä jos se toimisi myös mobiiliverkossa. Tähän asti teimme useita testejä ja vertasimme uutta kokemusta ja vanhan mobiilietusivun kokemusta toisiinsa. Kävi ilmi, että käyttäjät todella pitivät testistä. Perustuen kahden viikon kestoisiin testeihin, näimme 12-16% huipun sivuilla yhtä sessiota kohden ja 18-21% vähennyksen poistumisprosentissa. Pienelle, nopealle-ja-likaiselle testille, se on merkittävä lisäys.

Laitoimme käyttöön kokemuksen useampaan yhteisöön, jolla on oma sovellus, ja numerot olivat yhtä vaikuttavia kuin alkuperäiset testimme. That’s when we thought to bring this to all communities on mobile — even if you don’t currently have a mobile app.

Voit nähdä uuden kokemuksen toiminnassa jo monissa yhteisöissä. Kokeile katsoa puhelimellasi joko Wookieepediaa tai Game of Thrones Wikiä juuri nyt. Tässä niille, jotka haluavat niitä nähdä:

WookCurated.png
GoTCurated.png

Sisällönhallintajärjestelmä taas jaetaan seuraaviin osioihin:

Suositeltu sisältö yläosassa

Anna lukijoiden tutkia luokkia

Rajaa kuvia tahtosi mukaan

  • Suositeltu sisältö
    • Tämä osio on mahtava korostaa yksittäistä osaa sisällöstä, kuten artikkelia tai blogia. On hienoa pitää lukijat ajan tasalla siitä mitä yhteisössäsi tapahtuu tai tukemastasi fandomista.
  • Suositellut luokat
    • Luokat ovat hieno tapa antaa käyttäjille korkean tason yleiskatsaus sisällöstä. Ajattele, että se takaa sinulle helpon tavan käyttää visuaalista navigaatiota potentiaalisesti kymmenien tuhansien artikkelien läpi
  • Vaihtoehtoiset luokat
    • Vaikka Suositellut luokat sallivat sinun ryhmittää useita luokkia, siinä ei toisinaan ole aina järkeä. Vaihtoehtoiset luokat sallivat sinun näyttävän yksittäisen luokan erillään.

Lisäyksenä sisältöön, jota olet kuratoinut, uudet etusivut vetävät dynaamisesti suosittuja artikkeleita ja videoita, jotta satunnaiset käyttäjät voivat ymmärtää sen, mikä wikiassasi on kuumaa kamaa.

Yhteisön ylläpitäjät pääsevät käsiksi työkaluun pöytäkoneen painikkeesta tai mobiilietusivulta. Jokainen elementti kysyy kuvaa, joka voidaan ladata pöytäkoneeltasi/puhelimeltasi tai valittu yhteisössäsi valmiina olevien kuvien joukosta. Sinulla on vaihtoehto rajata kuvaa, jotta se sopii täydellisesti loppukäyttäjäkokemukseen. Katso tarkempia yksityiskohtia sivulta Ohje:Kuratoitu etusivu.

Uskomme, että on yhä lisää tilaa kehittämiselle ja haluaisimme kuulla sitä sinulta? Haluatko tervetuloviestiominaisuuden? Haluatko enemmän manuaalista hallintaa kuratoituun osioon? Onko tärkeää käyttää pöytäkonetta siinä tapauksessa, että mobiilia ei täysin tueta? Ilmoita meille.

Advertisement