Yhteisöwiki
Advertisement
Yhteisöwiki

Wikiteksti koodin värityksen kanssa ja ilman

Tervhdys, wikialaiset!

Kuten monet teistä tietävät, wikiteksti on Wikian artikkelien tärkein rakennuspalikka, mutta sitä voi olla usein vaikeaa ymmärtää ensisilmäyksellä, varsinkin monimutkaisimmilla sivuilla. Aiomme esitellä uuden ominaisuuden nimeltä 'koodin väritys', nähtävissä artikkelin lähdekoodia muokattaessa, tekemään työstä helpompaa.

Pohjimmiltaan, koodin väritys kohdistuu kaikkeen sivulle kirjoitettuun tekstiin ja korostaa koodin eri tyyppejä eri väreillä auttaakseen lukijaa tunnistamaan koodin kunkin osan merkityksen. Esimerkiksi, linkit ovat korostettu sinisellä taustalla, ja mallineista tulee keltaisia.

Olemme myös aikeissa lisätä hieman erilaisen korostuksen kaikille CSS-, JavaScript- ja Lua-moduulisivuille, aivan sellaista kuin mitä olet jo nähnyt havainnollistettavan sivulla Toiminnot:CSS. Nämä päivitetyt sivut auttavat sinua myös huomaamaan koodin yksityiskohdat, torjuen esimerkiksi mahdollisuuden rikkinäiseen JavaScript-koodiin. Se toimii aktiivisesti myös käyttäjäkohtaisilla CSS- ja JS- sivuilla, - kuten Toiminnot:MyPage/global.js

Molemmat väritystyypit tulevat sekä vaalealla että tummalla teemalla – joten sen pitäisi sopia hyvin yhteisösi muotoiluun.

Julkinen beta!

Haluaisimme aloittaa betatestauksen työkalulla kerätäksemme palautetta ja tarkistaaksemme bugeja ennen sen maailmanlaajuista käyttöönottoa.

Jos haluaisit testata tätä ominaisuutta yhteisössäsi, kerro meille joko kommentilla tai tukipalvelussa sivun Toiminnot:Contact/general kautta. Se on helppo laittaa päälle tai pois, eikä sillä ole pysyviä vaikutuksia – se vain tekee muutamia hienosäätöjä muokkauskokemuksiin.

Toiminto on jo muutaman viikon sisällä käytössä muutamissa yhteisöissä – se voidaan nähdä esimerkiksi Narutopediassa, Encyclopedia SpongeBobiassa, American Horror Story Wikissä ja muutamissa muissakin yhteisöissä!

Huomaathan tässä vaiheessa, ettemme ole vielä toteuttaneet käyttäjille etuajo-oikeutta wikitekstin korostukselle – mutta se on jotain minkä aiomme lisätä ennen globaalia käyttöönottoa. Aiomme lisätä koodin värityksen myös Visuaalisen muokkaimen lähdevalikkoon.

Haluatko antaa palautetta?

Jos havaitset ominaisuudessa yhdenkin bugin, on parasta ilmoittaa siitä meille tukipalvelussa sivun Toiminnot:Contact/bug kautta – ja olet vapaa antamaan palautetta alapuolelle tai sivun Toiminnot:Contact/feedback kautta.

Kiitos!

Advertisement