FANDOM


Hei, wikialaiset!

Vuonna 2012 julkaisimme toiminnon nimeltä Special:Promote, mikä salli ylläpitäjien käyttää tekstiä ja kuvia mainostaakseen yhteisöään Wikia.comissa. Sen suosio kasvoi nopeasti – kukapa ei haluaisi mainostaa yhteisöään? – mutta sen tullessa yhä laajemmin käytetyksi ja sen sisällön tullessa vetäessä yhä enemmän ominaisuuksia, se ylitti alkuperäisen mittakaavansa ja alkoi kärsiä toimintaongelmista. Mitä se tarkoittaa? Totta puhuen siitä tuli niin suosittu, ettei se enää kestänyt käyttöä, mikä on varsin hyvä ongelma.

Siitä tuli loppupäässä niin stressaavaa, että meidän oli sammutettava se viime elokuussa ja alettava työstämään korviketta sille. Tämä on yhä vasta beetavaiheessa, mutta tervehtikää kansikuvaa! (eng. Hero image)

HeroImageBB

Esimerkki Breaking Bad Wikin kansikuvasta

Suunnitellessamme sitä – Special:Promoten virallista korviketta – mietimme miten paljon aikaa ja vaivaa wikialaiset näkevät etusivujensa sekä kaiken CSS-koodin ja mallineiden tekemiseen. Päätimme siten rakentaa tämän työkalun auttaaksemme sekä uusia että jo rekisteröityneitä käyttäjiä luomaan vetäviä, ammattimaisin ottein tehtyjä etusivuja yhteisöillemme.

Toiminnalliselta kannalta – ja tässä beetavaiheessa! – olemme suunnitelleet Hero- eli kansikuvamoduulin niin käyttäjäystävälliseksi kuin kykenimme sen tekemään. Ylläpitäjien tarvitsee yksinkertaisesti vain napsauttaa "Päivitä kansikuva", valita tietokoneeltaan kuva ja sitten klikata "Julkaise." Samalla tavalla otsikkoa ja alaotsikkoa voi muokata klikkaamalla purppuraa kynäkuvaketta oikealla, kirjoittamalla mitä haluat, ja klikkaamalla "Julkaise".

Meidän pitäisi korostaa: tämä on beetatuote, ja haluamme sinulta palautetta siitä. Kertokaa ideioistanne, bugihavainnoista, iloista, kokeista, sekä koettelemuksistanne yhteydenotolla. Pidän tämän blogin päivitettynä bugien korjauksien, suunnittelupäivistysten, sekä kaiken muun kommunikaation varalta. Olematta liian yksityiskohtainen: tämä on osa suurempaa projektia! Työskentelemme vaiheittain antaaksemme sinulle parhaat työkalut, mitkä voimme antaa etusivujenne muokkaamiseen. Pysykää kuulolla.

Siirry oitis Labs-osioon ja kokeile sitä yhteisössäsi. Kerro meille myäs mielipiteesi siitä sivun kommentointiosioon!

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.