Yhteisöwiki
Advertisement

CAJH CAJH 27. syyskuuta 2016
1

Wikia on nyt Fandom powered by Wikia

Wikia on kasvanut paljon vuosien varrella. Sivusto aloitti yksinkertaisesti wiki hosting -palveluna, mutta se on kehittynyt verkon parhaaksi viihteellisen tiedonvaihdon alustaksi. Wikit ovat sen ydin, ja olemme työskennelleet kovasti houkutellaksemme lisää faneja yhteisöihinne, rakentaen samalla uusia keinoja sivuston muokkaamiseksi. Se alkoi aiemmin tänä vuonna, kun esittelimme [http:fandom.wiia.com/ Fandomin uutisten ja tarinoiden toimituksellisen keskuksen] ensimmäisenä markkinointialueenamme Yhdysvallat, ja jatkui keskustelupalstojen käyttöönotolla helpottaaksemme intohimoisten keskustelujen käymistä.

Tänään julkistamme kehittymisemme seuraavan askeleen. 4. lokakuuta, Wikia tullaan virallisesti tntemaan nimellä Fandom powered by Wikia. Wik…

Read Full Post
CAJH CAJH 27. huhtikuuta 2015
0

Uudet jakamiskeinot Wikialle

Tervehdys, wikialaiset! Tällä viikolla alatte nähdä jotain artikkelisivujen yläpuolella — painikkeita, joilla jakaa yhteisöäsi sosiaalisessa mediassa.

Nämä valinnat tekevät sekä muokkaajille että lukijoille mahdolliseksi wikiasi ammattimaisesti tehdyn sisältösi faniuniversumin aiheen levittämiseen ulkopuolelle. Kommentit, tykkäykset, uudelleenbloggaukset, ja uudelleentwiittaukset voivat osoittaa miten hyödyllinen ja tärkeä sivu on muille. Jotkut näistä lukijoista saattavat jopa vierailla sivuilla ja tehdä omia muutoksia!Odotamme innolla erityisesti jakamisen tekemiseksi mahdollista Redditiin ja Tumblriin, ja lisäämme myös kieli-/aluekohtaiset painikkeitta ei-englanninkielisille käyttäjille tulevien viikkojen aikana.

Muutama ilmoitus päivityk…Read Full Post
CAJH CAJH 27. helmikuuta 2015
0

Uudet kuvagalleriat saatavilla Labsin kautta

Viimeisten kuukausien aikana olemme työskennelleet kovasti löytääksemme uuden keinon esitellä kuvagallerioita, ja nyt olemme valmiita antamaan kaikille siitä ensimmäisen katsauksen! Tänä päivänä, uudet kuvagalleriat on sallittavissa WikiFeaturesin Labs-osion kautta.


Tavoitteemme tälle päivitetylle suunnittelulle ovat:

  • Lisätä lukijan kanssakäyntiä kuvien ja kuvagallerioiden kanssa. Uskomme, että sitä voidaan parantaa galleriaesitysten standardisoinnin kautta, mikä tekee niistä helpommin selailtavia.
  • Lisätä sivujen keskivertoa näkyvyyttä katsomista kullakin vierailukerralla. Kuvagallerioiden nykyinen tyyli ei rajoitu niiden korkeuteen, minkä vuoksi ne vievät äärettömästi vaakasuoraan tilaa sivulta ja rajoittavat käyttäjän kykyä löytää sisältöä ku…

Read Full Post
CAJH CAJH 13. helmikuuta 2015
0

Mobiiliystävällisyys 2015

|- ! colspan="1" width="20%" | Nimi ! colspan="1" width="55%" | Kuvaus ! colspan="2" width="25%" | Lataaminen |- | Lyrically | style="text-align: left"| Lyrically on ilmainen älypuhelinsovellus iOS:lle ja Androidille. Se takaa nopean pääsyn jokaiseen lauluun, joita LyricWikian yhteisön tukeman tietokannan yli 1,5 miljoonan laulun joukosta löytyy. Voit etsiä lyriikoita ja automaattisesti löytää lyriikat laulusta, jota kuuntelet laitteesi musiikkisoittimella. | Android | iOS |- | Game Guides | style="text-align: left"| Game Guides on ilmainen sovellus, joka on saatavilla Androidille ja iPhonelle. Se takaa nopean pääsyn wikiasi sisältöön, joka on kuratoitu sinulle! Game Guides näyttää sinulle kaikkien pelaamiseen liittyvät yhteisöt, joiden sivujen s…

Read Full Post
CAJH CAJH 8. helmikuuta 2015
0

Wikia: Paljon enemmän kuin vain wiki


Tervehdys wikialaiset! Olette varmaan huomanneet, että viimeisen vuoden aikana, Wikia on alkanut käyttää sanaa wikia sanan wiki sijasta. Näette sen havainnollistettuna Wikiassa enemmän kuin koskaan, joten halusin antaa teille yleiskatsauksen muutoksesta sekä vastauksia mihin tahansa kysymyksiin, mitä teillä on.

Kun tapaamme ja keskustelemme wikialaisten kanssa live-tapahtumissa, toimistoissamme, Internetin kautta, kysymme usein mitä Wikia heidän mielestään tarkoittaa. Suurin osa heistä antaa vastaukseksi "yhteisö" ja me olemme samaa mieltä. Wikia on paljon enemmän kuin vain wikin alusta. Vaikka perustus rakennettiin MediaWikin pohjalta, Wikia on kasvanut sisällyttämään lujan yhteisön sekä sosiaalisia ja julkaisutoiminnallisia ominaisuuksia,…


Read Full Post
Elseweyr Elseweyr 12. joulukuuta 2014
0

Esittelyssä artikkeleiden uuden ulkoasun prototyyppi

Terve wikialaiset! Vuosi 2014 alkaa pikku hiljaa olla paketissa ja haluamme näyttää, mihin suuntaan olemme tulevana vuonna menossa artikkeleiden ulkoasuun liittyen. Olemme vielä päivitetyn tyylin testauksen alkuvaiheessa, apunamme muutama reipas testiyhteisö.

Artikkelit ovat Wikian ylivoimaisesti yleisin sivutyyppi ja eräänlainen käyttäjien "etuovi". Artikkeli edustaa siis usein käyttäjien ensikontaktia tietyn wikian ja sen yhteisön kanssa, ja tämän kokemuksen onnistuminen voi olla kertakäynnin ja vakkariksi ryhtymisen ero.

Kuluneen vuoden aikana olemme analysoineet erilaisia mittaustuloksia ja mielestämme parannusmahdollisuuksia löytyy runsaastikin. Kun kerran suurin osa Wikian liikenteestä keskittyy artikkeleihin, mikäpä olisikaan luonnoll…

Read Full Post
Elseweyr Elseweyr 3. joulukuuta 2014
0

Uusi globaali navigaatio


Terve, wikialaiset! Globaalista navigaatiosta on aiemmin julkaistu blogikirjoitus, ja nyt luvassa olisi lisätietoja sen uudesta suunnittelusta.

Uusi globaali navigaatio otettiin käyttöön Community Centralissa jo viikkoja sitten ja teiltä wikialaisilta saamamme palautteen pohjalta kokeilu jatkuu tästä päivästä lähtien sivustonlaajuisesti. Kokeilussa on vuorollaan kolme eri versiota: versio 1 on sama, joka on ollut pystyssä tähänkin asti. Versio 2 menee piiloon, kun sivua vieritetään alaspäin, ja palaa kun sivua aletaan vierittää takaisin ylös. Versio 3 palaa näkyviin vasta, kun sivu on vieritetty ylös asti.

Kokeiluaikana tarkkailemme muun muassa, kuinka paljon hakuja tehdään ja kuinka monta kertaa sivuja katsotaan. Päämäärämme on säilyttää ak…


Read Full Post
CAJH CAJH 3. lokakuuta 2014
0

Laajennus Visuaalisen muokkaimen maailmaan

Tervehdys Wikia!

On jo kuukausia siitä, kun Visuaalisen muokkaimen (VisualEditor) lisäämisestä Wikian käyttöön, ja siitä asti paljon on tapahtunut. Tänään, tuon teille päivityksen viimeaikaisimmista parannuksista, uutisia tässä kuussa tulevista tärkeistä muutoksista, ja tulevista suunnitelmista Visuaalisen muokkaimen suhteen.

Viimeaikaisimmat parannukset

Viimeisten neljän kuukauden aikana olemme uudistaneet mallinetyökalua varmistaaksemme, että se näyttää kaikki parametrit intuitiivisemmassa järjestyksessä, lisäämällä suodatuksen, mahdollistamalla tekstin siirtämisen ja suuresti parantamalla kokemusta uusien mallinteiden lisäämiseen. Olemme asettaneet linkkiehdotuksia muokkaajan lähdetekstiin, sekä ratkaistu monia jäljelle jääneitä 'likaisten…

Read Full Post
CAJH CAJH 18. syyskuuta 2014
0

Uusi tulokas Wikian auttajiin!

Tervehdys kaikille! Olen kahden päivän tehnyt asioita, joiden kautta olen pian uutena suomalaisena auttajana Wikiassa. Jos mietitte miten aion seurata Wikian sääntöjä, vakuutan vaikuttavani yhä artikkeliden poistamisiin tai niiden suojauksiin vain Wikioissa, joissa olen ollut jo ennestään ylläpitäjä tai jotka olen itse luonut. Olen ollut aiemmin ylläpitäjä suomalaisessa Avatar Wikissä ja olen myös suomalaisen Death Note Wikin perustaja.

Sujukoon suomalaisten Wikioiden parissa työskentely kaikilta suomalsikäyttäjiltä paremmin kuin koskaan tästä päivästä alkaen!

Read Full Post
Elseweyr Elseweyr 10. elokuuta 2014
0

Menneen, tulevan ja tämän hetken Visuaalinen muokkain

Kuten moni teistä onkin varmaan huomannut, Wikian keväällä laukaisema uusi Visuaalinen muokkain (VisualEditor) on jo lähes jokaisessa wikiassa anonyymisten käyttäjien oletusmuokkain.

Perinteisen Wikia-muokkaimen uusi Visuaalinen muokkain löi lauteilta mennen tullen: lähes kaikkien elementtien ulkonäkö vastaa todellisuutta, ja tutkimuksemme mukaan Visuaalinen muokkain on tehnyt kävijöistä muokkaajia vanhaa muokkainta paljon tehokkaammin. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että muokkaamisen ja tallentamisen suhde on Visuaalisen muokkaimen kohdalla korkeampi.

Tiedämme toki, ettei Visuaalinen muokkain vielä täydellinen ole, ja parannammekin sitä jatkuvasti yhdessä Wikimedia Foundationin kanssa. Pyrimme ensisijaisesti vähentämään tilan…

Read Full Post

Advertisement